На Олену Бережну, яка прийшла на акцію до 9 травня в футболці з забороненою символікою, склали адмінпротокол

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Поліція відпустила організаторку акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», яка є аналогом російського «Безсмертного полку», Олену Бережну. Вона є лідеркою громадського обʼєднання «Сила добра» та матірʼю загиблої народної депутатки від «Партії регіонів» Ірини Бережної.

На жінку склали адміністративний протокол за носіння забороненої символіки, повідомив начальник управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Бережна прийшла на акцію у футболці з малюнком у кольорах георгіївської стрічки.

«У передбачений законом термін до трьох годин було складено адміністративний протокол», — сказав Крищенко на брифінгу після завершення акції.

Всього, за його словами, поліція зафіксувала в Києві три випадки носіння забороненої символіки.

Як додав радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, це найменший рівень забороненої символіки на акціях 9 травня з 2014 року.

  • Раніше theБабель повідомляв, що поліція затримала організаторку акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», яка є аналогом російського «Безсмертного полку», Олену Бережну.
  • Біля Вічного вогню в Києві зустрілися учасники двох акцій, які відбуваються 9 травня. Одна з них — «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», що схожа за форматом на російський «Безсмертний полк», інша — організована націоналістичними організаціями до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.