Порошенко привітав українців із Днем перемоги над нацизмом та подякував ветеранам «за бойові звитяги»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент Петро Порошенко привітав українців із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відзначають в Україні 9 травня.

Офіційне привітання розміщене на сайті адміністрації президента.

«Саме на нашій багатостраждальній землі були розгромлені добірні військові з’єднання ворога й остаточно вирішилася подальша доля війни і спільної перемоги Антигітлерівської коаліції», — йдеться у зверненні.

Порошенко окремо звернувся також до ветеранів Другої світової. Він подякував їм «за бойові звитяги та трудові звершення».

Учасникам нинішньої війни на Донбасі Порошенко подякував за патріотизм та самовідданість, а також «за надійний захист країни».

  • Від 2015 року в Україні змінився формат святкування 9 травня. Тепер це свято називається Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Офіційним символом стало зображення квітки червоного маку. Подібні символи використовуються для вшанування памʼяті жертв і героїв Другої світової війни в усьому світі.
  • 9 травня в Києві поліція затримала організаторку акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», яка є аналогом російського «Безсмертного полку», Олену Бережну.
  • У центрі Києва 9 травня обмежили рух транспорту через урочисті події, присвячені памʼятній даті.