Вночі: сина Трампа викликали на допит, «Тоттенхем» вийшов у фінал Ліги чемпіонів, а в Києві відзначили «Першу хвилину миру»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Києві відбулася акція «Перша хвилина миру»

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулася акція, присвячена 73-й річниці завершення війни. Акція «Перша хвилина миру» відбулася пізно ввечері 8 травня, повідомляє «Радіо Свобода». Саме у цей час 8 травня 1945 року був підписаний Акт про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини.

Були присутні президент Петро Порошенко, урядовці, священнослужителі та військовослужбовці.

Сина Трампа викликали в Сенат на допит про звʼязки з Росією

Комітет Сенату США із розвідки викликав старшого сина президента США Дональда Трампа для надання свідчень у справі про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Трампа-молодшого допитають як свідка.

Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

Одне з джерел повідомило, що син Трампа розглядає варіант не йти на допит або скористатися правом не свідчити проти себе.

У Венесуелі затримали віце-спікера парламенту, який підтримував Гуайдо

Спецслужби Венесуели затримали віце-спікера Національної асамблеї Едгара Замбрано. Він підтримував тимчасового президента країни Хуана Гуайдо, який закликав до повалення влади в країні.

Про затримання він сам повідомив у Twitter.

«О 6:35 вечора співробітники Боліваріанської служби національної розвідки оточили автомобіль, у якому я перебував. Коли ми відмовилися виходити, вони використали кран, щоб насильно доставити нас прямо в [слідчий ізолятор] Ель-Елікойде», — написав Замбрано.

США продовжили санкції проти Сирії ще на рік

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на один рік чинність санкцій проти уряду Сирії. Про це йдеться в заяві президента США, розміщеній на сайті Білого дому.

«Жорстокість чинного режиму та утиски сирійського народу становлять загрозу не тільки для самої Сирії, а й для регіону загалом», — йдеться в заяві.

Серед іншого, обмеження передбачають блокування майна певних осіб та заборону вивезення або реекспорту деяких товарів.

«Тоттенхем» вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Лондонський «Тоттенхем» обіграв на виїзді амстердамський «Аякс» у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів і вийшов у фінал турніру. Зустріч завершилася з рахунком 3:2.

У фіналі Ліги чемпіонів «Тоттенхем» зіграє з «Ліверпулем», який напередодні обіграв «Барселону». Фінал відбудеться в Мадриді на стадіоні «Ванда Метрополітано» 1 червня.