Україну обрали до двох комісій ООН. За що вони відповідають?

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Україна на наступні кілька років увійшла до складу двох комісій Організації Обʼєднаних Націй. Про це у Twitter 7 травня повідомило Постійне представництво України при ООН.

«Україну обрано до Комісії з наркотичних засобів (2020—2023 рр.) та до Комісії з народонаселення та розвитку (2020—2024 рр.)», — зазначили у відомстві.

Як пише «Укрінформ», Комісія з народонаселення та розвитку — одна з десяти функціональних комісій ООН, які входять до складу Економічної та соціальної ради ООН (ЕКОСОР). До її повноважень належать проблеми народонаселення, стратегій його інтеграції та розвитку, формування порад урядової політики у цій галузі.

Комісія ООН з наркотичних засобів та її секретаріат у формі Управління ООН з наркотиків і злочинності займається боротьбою з поширенням наркотиків, злочинами, пов’язаними з їхнім нелегальним виготовленням і розповсюдженням. Штаб-квартира управління діє у Відні.

  • У травні президент Петро Порошенко сформував делегацію України для участі в Міжнародному трибуналі ООН з морського права щодо звільнення українських моряків і суден, захоплених Росією в Керченській протоці. Її очолить заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.