Вночі: «Ліверпуль» вийшов у фінал Ліги чемпіонів, Помпео неочікувано прибув у Ірак, а суд у Криму заарештував блогера Гайворонського

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Ліверпуль» розгромив «Барселону» і вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Англійський футбольний клуб «Ліверпуль» у матчі-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів розгромив «Барселону» після поразки з іспанцями в першому матчі. Тоді зустріч двох команд закінчилась на користь «Барселони» із рахунком 3:0. Однак у домашньому матчі «Ліверпуль» зумів обіграти суперника, забивши у ворота опонента 4 м’ячі. За підсумками двох півфіналів (4:3) англійський клуб вийшов у фінал турніру, який відбудеться 1 червня у Мадриді, на стадіоні «Метрополітано».

8 травня в Амстердамі під час зустрічі «Тоттенгема» і «Аякса» визначиться другий фіналіст Ліги чемпіонів.

Помпео неочікувано прибув у Ірак

Державний секретар США Майкл Помпео неочікувано прибув у Багдад і зустрівся з премʼєр-міністром Іраку Аділем Абдул-Махді, скасувавши заплановану поїздку в Берлін на тлі ескалації напруженості у відносинах з Іраном.

«Я хотів поїхати в Багдад, щоб поговорити з керівництвом країни, аби запевнити їх, що ми готові й далі робити все для того, щоб Ірак був суверенною, незалежною державою», — заявив Помпео.

Американські чиновники повідомили CNN, що за даними розвідки США іранські війська і їхні представники планують атакувати сили США в Іраку. Розвідка змусила Пентагон рекомендувати перекинути групу ударників в регіон.

Суд в анексованому Криму заарештував блогера Гайворонського

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя пізно ввечері 7 травня заарештував на 10 діб ялтинського журналіста, блогера Євгена Гайворонського за відмову проходити медобстеження під час його попереднього затримання 26 березня. За даними «Радіо Свобода», Гайворонський перебуває зараз в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі.

Гайворонського затримали 26 березня за підозрою у вживанні наркотичних речовин, пізніше того ж дня підконтрольний Росії суд у Ялті заарештував його на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобовʼязав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності. Раніше севастопольський інформаційний сайт «Примечания» оголосив, що припинив співпрацю з Гайворонським після його «проукраїнських висловлювань» і коментарів, які «не відображають позицію редакції».

Байден лідирує у рейтингу демократів-кандидатів у президенти США

За даними опитування щодо уподобань виборців-демократів, яке провело у США видання The Hill, колишній віце-президент США Джо Байден на 32 пункти випереджає найближчого конкурента у боротьбі за номінацію від Демократичної партії США на виборах президента 2020.

Байден має підтримку 46% опитаних. Популярний сенатор-демократ Берні Сандерс, який характеризує себе як «демократичного соціаліста», має підтримку на рівні 14%. За Сандерсом слідує Піт Бутиджидж із 8% і сенаторка-демократ Елізабет Воррен із 7%. Попередні опитування вказували, що Байден має перевагу над чинним президентом США Дональдом Трампом.

Контактна група наполягає на проведенні виборів у Венесуелі

Міжнародна контактна група, засідання якої на міністерському рівні завершилося у Сан-Хосе (Коста-Рика), висловилася за якнайшвидше проведення вільних президентських виборів у Венесуелі. Члени МКГ підтвердили, що засуджують використання сили проти цивільного населення, та висловили глибокі співчуття родинам і близьким загиблих у сутичках. Водночас група звернулася до сил безпеки Венесуели з вимогою діяти максимально стримано, щоб уникнути нових жертв.