У конкурсних програмах Каннського міжнародного кінофестивалю Україну представлятимуть два фільми

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У конкурсних програмах 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю Україну представлятимуть два фільми. Стрічка «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла до програми «Особливий погляд», а картину Декеля Беренсона «Анна» (створену в копродукції України, Ізраїлю та Великої Британії) відібрано до програми короткометражних фільмів. Про це йдеться на сайті Державного агентства з питань кіно.

У межах фестивалю з 14 до 23 травня працюватиме міжнародний кіноринок Marché du Film, який цьогоріч святкує своє 60-річчя. Україна на кіноринку вкотре буде представлена Національним павільйоном. Він працюватиме під номером 102 із слоганом #UkraineIsYourDestination.

У павільйоні будуть інформувати про стан української кіноіндустрії й надавати аналітичні та статистичні матеріали про кіноринок і законодавство у сфері кінематографа, а продюсери матимуть змогу проводити зустрічі з потенційними закордонними партнерами.

«Уряд нині активно працює над міжнародною промоцією різних видів українського мистецтва. Як міністр культури, як член уряду, я радий разом з командою Держкіно та кіномитцями представити підтверджуючу інвестицію в українське кіно на Каннському кінофестивалі, де до основної конкурсної програми відібрано фільм Нарімана Алієва «Додому» на важливу тему долі кримськотатарського народу. Я сподіваюсь на успіх нашої спільної роботи на одному із найпрестижніших кінофестивалів світу, бо це промоція українського кіно, промоція держави, велика і кропітка робота задля розвитку українського кіно», — розповів міністр культури Євген Нищук.

72-ий Каннський міжнародний кінофестиваль триватиме на Лазурному узбережжі з 14 до 25 травня. Призерів і володаря Золотої пальмової гілки визначить журі під керівництвом режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту.

Більш детальну інформацію про усі фільми можна переглянути на офіційному сайті Каннського фестивалю.