Колишньому кандидатові у президенти Соловйову студент-зварювальник з КПІ «перерахував» на виборчу кампанію майже 900 тис. грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Колишньому кандидатові у президенти Соловйову студент-зварювальник з КПІ «перерахував» на виборчу кампанію майже 900 тис. грн

Олексій Півторак

Студент-зварювальник Київського політехнічного університету Микита Муковоз «перерахував» 894 тис. грн у виборчий фонд кандидата в президенти Олександра Соловйова, який набрав у першому турі виборів 0,02% голосів.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

«У відкритих джерелах нам не вдалося знайти жодної іншої людини з такими самими прізвищем, імʼям і по батькові, тому є всі підстави вважати, що на кампанію Соловйова надав кошти саме цей студент», — повідомили активісти, зазначивши, що Муковоз на дзвінки не відповідав, а після того, як з ним звʼязалися через Telegram, він видалився із месенджера.

Зазначають, що гроші студента склали 8% вкладів фізичних осіб у виборчий фонд Соловйова.

Офіційно політик витратив на передвиборчу кампанію 8,5 млн грн і ще 2,5 млн грн на заставу за реєстрацію.

  • 28 лютого журналісти Bihus.info опублікували розслідування про донорів партії Юлії Тимошенко «Батьківщина». Стверджується, що серед них дуже багато підставних людей, які перерахували сотні тисяч гривень партії, але працюють на низькооплачуваній роботі.
  • А журналісти-розслідувачі програми «Схеми» знайшли благодійників партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко у Київській, Чернівецькій і Рівненській областях. Деякі з людей, зазначених фінансовими донорами партії, заявили, що ніколи не посилали багатотисячні суми на рахунки політсили.