«Схеми»: «Благодійники» Тимошенко знайшлися у Київській, Чернівецькій та Рівненській областях

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналісти-розслідувачі знайшли благодійників партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко і в Київській, і в Чернівецькій та Рівненській областях. Деякі з людей, зазначених фінансовими донорами партії, заявили, що ніколи не надсилали багатотисячні суми на рахунки політсили.

Про це йдеться в розслідуванні проекту «Схеми».

У Чернівцях журналісти зустрілися з жінкою, яка за документами партії три рази перерахувала на рахунки майже по 15 тис. грн. Жінка заявила, що вперше про це чує. «Може хтось скористався моїм прізвищем. Але я нічого не перераховувала», — сказала вона.

Деякі з опитаних все ж підтвердили, що перераховували кошти.

Журналісти зазначили, що, за документами партії Тимошенко, Чернівці «пожертвували» понад мільйон гривень.

Від жителів Рівненської області «Батьківщина» отримала, за документами, понад 700 тисяч гривень.

Розслідувачі також знайшли там чоловіка, який «пожертвував» близько 40 тисяч гривень. Пенсіонер з міста Костопіль заявив, що «не має ніякого стосунку до цього».

Найщедрішими виявилися мешканці столиці та Київської області. Звідси люди перерахували партії понад 12 мільйонів гривень.

«Син киянина Дмитра Яремка, Антон, нібито у вересні минулого року перерахував 131 тисячу гривень партії. Причому, згідно з документами, з Києва. Але Дмитро каже, що це неможливо — адже його сина не було в Україні», — зазначили розслідувачі.

Сама ж Юлія Тимошенко заявила журналістам, що всі доходи та витрати публічні.

«НАПК може розслідувати ці справи. Ми відкриті. Все абсолютно робиться публічно. Всі доходи, всі видатки абсолютно публічні. Ми — опозиція, у нас немає силових структур», — заявила кандидат у президенти.

У Нацагентстві з питань запобігання корупції вже почали вивчати фінансові документи партій.