Одеський табір «Вікторія», у якому у 2017 році під час пожежі загинуло троє дівчаток, знову планує оздоровлювати дітей

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Вже в серпні одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія» прийме 100 дітей. Зміна в таборі триватиме 21 день — до 28 серпня. Відповідне розпорядження міського голови Геннадія Труханова від 3 травня опублікували на офіційному сайті міста.

«На базі комунального позашкільного навчального закладу «Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія» — до 100 дітей — з 8 до 28 серпня 2019 року», — йдеться в повідомленні на сайті.

Згідно з рішенням Одеського окружного адміністративного суду, роботу табору зупинили до повного усунення порушень, які можуть призвести до надзвичайних ситуацій, однак попри це влада Одеси заявила про готовність табору приймати дітей.

«Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради забезпечити контроль за роботою медичних пунктів таборів з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти та комунального позашкільного навчального закладу «Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія»», — йдеться в повідомленні.

У «Вікторії» theБабелю повідомили, що наразі не мають точної інформації, чи справды будуть цього літа відпочивати в таборі діти, і зауважили, що набір на зазначену в розпорядженні міського голови зміну ще не розпочинали.

  • 15 вересня 2017 року в таборі «Вікторія» сталася пожежа, в результаті якої загинули три дівчинки — вихованки танцювального колективу «Адель». Згідно з висновками експертизи «Інституту незалежних судових експертиз», найбільш ймовірна причина пожежі — забутий кипʼятильник у кімнаті художнього керівника «Аделі» Тетяни Єгорової. Вона 19 грудня 2018 року вилетіла з аеропорту «Бориспіль» у Барселону і більше не поверталася.
  • У вересні 2018 року команда Слідства.Інфо оприлюднила фільм-розслідування про трагедію в дитячому таборі «Вікторія». Журналісти знайшли докази розкрадання коштів і численних порушень при будівництві табору, вироки за які ніхто наразі не отримав.
  • У грудні 2018 року Київський районний суд Одеси за клопотанням мерії частково зняв арешт на будівлі табору, передавши кам’яні споруди в користування військовим для навчальних зборів під час воєнного стану.