Перший космічний турист з Японії продає картини за мільйони доларів. Він заплатив SpaceX за подорож на Місяць

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Перший космічний турист з Японії продає картини за мільйони доларів. Він заплатив SpaceX за подорож на Місяць

Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images

Юсаку Маезава, один з найбагатіших людей в Японії і перший космічний турист, якого компанія SpaceX повинна відправити у подорож на Місяць, вирішив продати кілька цінних творів мистецтва. Коли його запитали в соціальній мережі, чи це повʼязано з тим, що він розорився, чоловік відповів: «Так, у мене ніколи не було грошей, тому що я завжди витрачаю їх».

Як пише Quartz, заява, в якій Маезава опублікував смайлики з посмішкою, навряд чи правдива. Однак у нього дійсно бували кращі часи. За минулий рік генеральний директор інтернет-магазину модного одягу Zozo втратив $700 млн, опустившись з 18 на 22 місце в списку найбагатших людей в Японії Forbes. Його власний капітал складає $2 млрд.

Маезава не новачок в аукціонному домі. У 2017 році він оголосив про те, що витратив $98 млн на мистецтво протягом двох днів на Sothebyʼs і Christieʼs, придбавши картину Жана-Мішеля Баскія за рекордні $110,5 млн.

Картини, які японець планує продати, коштують мільйони. Серед них буде робота американського художника Енді Воргола. Картини будуть виставлені на торгах Sothebyʼs 16 травня, на вечірньому аукціоні сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

  • Маезава привернув увагу всього світу в минулому році, коли заплатив за подорож на борту ракети SpaceX під час першого польоту навколо Місяця. Туристична місія запланована на 2023 рік.
  • Всього на Місяць полетять вісім осіб. У SpaceX зазначають, що 106-метрова Big Falcon Rocket стане найпотужнішою ракетою в історії. У систему Big Falcon Rocket входять багаторазова надважка ракета (перший ступінь) і пілотований корабель (другий ступінь), що вміщує 100 осіб.