У компанії Ілона Маска зʼявився ще один космічний турист з Японії. Цього разу для місячної місії

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У компанії Ілона Маска зʼявився ще один космічний турист з Японії. Цього разу для місячної місії

Official SpaceX Photos / Flickr

Компанія Ілона Маска Space Exploration Technologies Corp. підписала контракт з другим японським клієнтом. Цього разу турист буде сам, і висаджуватиметься на Місяці, пише Bloomberg.

Запуск місячної розвідки Ispace буде зроблено на ракеті Falcon 9 SpaceX у 2020-му та в 2021 році. Перший корабель виведе на орбіту супутника Землі пристрій для посадки, а другий доставить ровер на поверхню Місяця.

«Ми поділяємо бачення SpaceX, що дозволяє людям жити в космосі, тому ми дуже раді, що вони приєднаються до нас на цьому першому етапі нашої подорожі», — сказав у своїй заяві головний виконавчий директор Ispace Такеші Хакамада.

Ispace розглядає можливості для бізнесу, включно з доставкою вантажів на Місяць, вивчення води та, в підсумку, колонізацією. Минулого року компанія залучила близько $95 млн від інвесторів, зокрема Suzuki Motor Corp. і телекомунікаційного гіганта KDDI Corp., щоб фінансувати свої перші місячні запуски.

Політ іншого переможця місячного конкурсу Google SpaceIL за підтримки ізраїльського космічного агентства і магната казино Шелдона Адельсона заплановано на грудень. Ізраїльський мільярдер також подорожуватиме на одній з ракет Маска Falcon 9.

Компанія Маска вже назвала імʼя першого космічного туриста. Ним став 42-річний японець Юсаку Маезава. Усього на Місяць полетить вісім осіб. У SpaceX зазначають, що 106-метрова Big Falcon Rocket стане найпотужнішою ракетою в історії. У систему Big Falcon Rocket входять багаторазова надважка ракета (перший ступінь) і пілотований корабель (другий ступінь), що вміщує 100 осіб.