У Києві під час стрілянини було поранено журналіста видання «Настоящее время». Чоловік у лікарні

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

5 травня ввечері на столичній Оболоні з вогнепальної зброї було поранено журналіста видання «Настоящее время» Володимира Рунця. Стріляв ветеран військових дій в зоні ООС Володимир Регеша. Про це пише «Настоящее Время».

45-річний доброволець з позивним Санта знав журналіста і його супутницю. Чоловік був винен дівчині велику суму грошей і регулярно їй погрожував. Увечері 5 травня він приїхав у паб, де сидів Володимир Рунець, дівчина і кілька інших знайомих.

«У цей момент колишній подзвонив, запитав, де вона, і сказав, що зараз привезе гроші. Замість грошей привіз зброю, дістав пістолет, стріляв у повітря і погрожував її вбити. Пістолет заклинило, тоді він дістав з багажника рушницю і почав стріляти у всіх гостей кафе», — розповів Володимир Рунець.

Журналіста було поранено, коли він умовляв чоловіка прибрати зброю.

«Здійснивши шість пострілів, він викинув зброю, сів в авто та зник з місця події. Одна із куль влучила у стопу постраждалому, чоловіка госпіталізували та прооперували. Наразі загрози його життю та здоров’ю немає», — розповів Віталій Биков, начальник Оболонського УП ГУНП у місті Київ.

Після стрілянини Володимир Регеша зник на автомобілі, але пізніше сам здався поліції.

З місця злочину правоохоронці вилучили речові докази — предмети, ззовні схожі на автомат, гільзи та магазин із набоями до пістолета. Окрім того, під час огляду автомобіля зловмисника виявили та вилучили предмети, схожі на нарізну зброю та боєприпаси.

«Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу», — повідомляють у поліції.