На трасі Одеса — Київ зі стріляниною напали на громадських діячів і розбили автомобілі. У поліції це назвали розбірками «активістів»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Одеській області поблизу пункту вагового контролю «Дачне» зі стріляниною напали на членів громадської організації й інспекторів Укртрансбезпеки. Про це активістка Олеся Голодок повідомила у Facebook. Пошкоджено кілька автомобілів, постраждали троє людей. У поліції назвали подію «розбірками активістів».

Що сталося?

На трасі Одеса — Київ 16 квітня поблизу обласного центру група невідомих озброєних осіб напала на громадських діячів, які перебували на ваговому пункті та контролювали діяльність працівників під час зважування вантажних автомобілів.

«Невідомі в масках зайшли на пост з боку села, одразу як на посту вимкнули світло. Розстріляли інспекторів Укртрансбезпеки та громадських діячів «Українського транспортного союзу». Добивали людей палками. Трощили та розстрілювали машини», — повідомила активістка Олеся Голодок. Вона наполягає, що весь цей час інспектори Патрульної поліції Одеської області «спокійно спостерігали і абсолютно не втручались».

«Жодної спроби зупинити злочинців! Бандити на очах поліцейських спокійно покинули місце злочину», — заявила вона.

Що кажуть у поліції?

У ніч на 17 квітня радник начальника Нацполіції регіону Руслан Форостяк заявив, що поки немає підтвердження про поранених.

«На цю хвилину немає повідомлень з жодного медичного закладу, що до них доставлено людей, які отримали будь-які тілесні [ушкодження] з району КП, можливо, надійдуть пізніше. За попередніми даними, одна особа уже в лікарні, але це поки не офіційно», — зазначив він.

Форостяк підкреслив, що дії правоохоронців, які були поруч з місцем події та нібито не втручались, перевірять.

«Виглядає поки це так: одна група активістів напала на іншу, влаштувала вже звичну в наші дні розборку «активістів», завдавши шкоди майну та, можливо, здоровʼю. Є свідчення, що застосовувалась травматична зброя та біти як з боку нападників, так і з боку тих активістів, які там працювали. Конкуренти чи хто, розберемося», — вказав він.

Згодом у прес-службі поліції офіційно повідомили, що почали розслідування за фактом хуліганства. Внаслідок події троє чоловіків отримали ушкодження та були доставлені до лікарні з травмами різної тяжкості. Крім того, механічні ушкодження отримали кілька автомобілів представників громадськості.