Родинам загиблих у катастрофі в російському «Шереметьєво» виплатять компенсації

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Родинам загиблих у катастрофі в російському «Шереметьєво» виплатять компенсації

Слідчий комітет РФ

Родинам загиблих пасажирів літака Superjet, який загорівся при аварійній посадці в аеропорту «Шереметьєво» в Москві, виплатять компенсації. Про це повідомляє Meduza з посиланням на міністра транспорту Росії Дмитра Дітріха.

За словами міністра, сімʼї загиблих отримають компенсації від влади, авіакомпанії «Аерофлот» і страхових компаній.

Влада Підмосковʼя обіцяє виплатити родинам місцевих загиблих по 2 млн рублів (понад 800 тис. грн), а сімʼям інших загиблих — по 1 млн рублів (понад 400 тис. грн).

«Аерофлот» може компенсувати по 5 млн рублів за кожного загиблого.

Влади Мурманської області і Москви збираються виплатити родичам загиблих жителів своїх регіонів по 1 млн рублів, постраждалим — по 500 тис. рублів (близько 200 тис. грн).

Таким чином, родичі загиблих можуть отримати до 10 мільйонів рублів (приблизно 4 млн грн).

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки евакуйовано 33 пасажири і 4 члени екіпажу. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.
  • У катастрофі літака Superjet у російському аеропорту «Шереметьєво» в Москві, де 5 травня під час аварійної посадки загорівся фюзеляж повітряного судна, постраждала одна громадянка України.
  • Слідчий комітет Росії назвав найімовірніші версії аварії літака: недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів й осіб, які проводили технічний огляд борту; несправність повітряного судна та несприятливі метеоумови.