НАБУ завершило розслідування про «помилки» у декларації мера Одеси Труханова

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування у справі про недостовірну інформацію в декларації міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Неправдиву інформацію виявили в деклараціях 2015 та 2016 років.

3 травня Труханову передали документи для ознайомлення перед тим, як скерувати справу до суду.

Мова йде про незадекларовану квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість. Також не було офіційно внесено дві машини, частки в різних субʼєктах господарювання, відсотки за вкладами в банках. У декларацію 2015 року мер Одеси не вніс дані на загальну суму 32,48 млн грн, у декларацію 2016 року — на 18,81 млн грн.

  • 11 березня САП вручила повідомлення про підозру меру Одеси Геннадію Труханову. Про це theБабелю розповіли джерела в правоохоронних органах.
  • Мера Одеси підозрюють за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу — «Декларування недостовірної інформації». Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 2,5 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (42—51 тис. грн.) або позбавлення волі на строк до 2 років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала нове звинувачення меру Одеси Геннадію Труханову, яке складається з майже 400 сторінок. Про це на засіданні парламентського комітету заявив глава САП Назар Холодницький.