Вночі: Кличко продав екскурсію по Києву за $50 тис., у Венесуелі впав військовий вертоліт, а Вʼятрович виступив проти інавгурації 19 травня

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: Кличко продав екскурсію по Києву за $50 тис., у Венесуелі впав військовий вертоліт, а Вʼятрович виступив проти інавгурації 19 травня

Олександр Синиця / УНІАН

«Це день жалоби». Вʼятрович виступив проти інавгурації президента 19 травня

Глава Українського інституту національної памʼяті Володимир Вʼятрович виступив проти проведення інавгурації президента Володимира Зеленського 19 травня, оскільки це День памʼяті жертв політичних репресій. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Дата вкрай невдала — це День памʼяті жертв політичних репресій, визначений Указом Президента в 2007 році. Це траурний день, в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи і розважальне мовлення на ТБ», — зазначив він.

У звʼязку з цим Вʼятрович закликав Зеленського перенести дату інавгурації.

Міністр Великобританії втратив посаду після висловлювань про хворобу Терези Мей

Премʼєр-міністр Великобританії Тереза Мей змістила з посади міністра оборони Гевіна Вільямсона. Він у приватній бесіді говорив про нездатність премʼєра керувати своїм кабінетом у звʼязку з хворобою. Про це повідомляє The Times.

«Гевін Вільямсон був звільнений з поста міністра оборони після того, як Тереза Мей дізналася, що той у приватних бесідах критикував її, заявляючи, що через діабет вона не в змозі бути премʼєр-міністром», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що слова політика були доведені до премʼєра та його партії. Вони визнали їх недоречними. Сам же Вільямсон заперечує свої висловлювання.

У Венесуелі впав вертоліт з військовими. На борту було 8 людей

У венесуельському штаті Міранда зазнав аварії військовий вертоліт, на борту якого перебувало 8 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Вертоліт належав Військовим силам Венесуели і летів з Каракаса в західно-центральний штат Кохедес, а всі загиблі на борту були офіцерами. Офіційна причина трагедії поки не називається.

«Я глибоко шкодую про цей інцидент і висловлюю свої щирі співчуття родичам і друзям загиблих», — зазначив президент Венесуели Ніколас Мадуро.

Трамп вірить у денуклеаризацію КНДР навіть після недавнього випробування зброї

Президент США Дональд Трамп заявив, що вірить у денуклеаризацію Північної Кореї, навіть попри недавній запуск ракет малої дальності. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Так, американський лідер стверджує, що «в цьому цікавому світі все можливо», але він не вірить у те, що Кім Чен Ин піде на свідоме скорочення економічного потенціалу своєї країни.

При цьому, стверджує Трамп, Кім Чен Ин нібито «знає, що я з ним, і не хоче порушувати свою обіцянку», через що угоду можна вважати чинною.

Кличко побував у Лас-Вегасі і продав екскурсію по Києву за $50 тис.

Київський градоначальник Віталій Кличко побував на благодійному вечорі «Ніч чемпіонів» у Лас-Вегасі, на якій продав екскурсію по столиці України за $50 тис. Про це повідомила прес-служба Кличка.

Так, захід організувала Всесвітня боксерська рада (WBC) для підтримки та реабілітації спортсменів у всьому світі.

«Я перебуваю у відрядженні в США і був радий приєднатися до заходу і зробити промо Києву та Україні. Екскурсія по місту «пішла» за $50 тис.», — зазначив Кличко.

В той же час мер Києва відмовився називати, кому саме дісталася екскурсія.

Відомо, що на заході були присутні такі легенди боксу, як Майк Тайсон, Евандер Холіфілд, Леннокс Льюїс, Оскар Де Ла Хойя та інші.