Порошенко затвердив делегацію для Міжнародного трибуналу зі звільнення українських моряків. Її очолить заступник голови МЗС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко сформував делегацію України для участі в Міжнародному трибуналі ООН з морського права щодо звільнення українських моряків і суден, захоплених Росією в Керченській протоці. Це зазначено в відповідному указі.

Делегацію очолить заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль. До складу також увійшли помічник командувача Військово-морськими силами Леонід Залюбовський, заступник директора Департаменту міжнародного права МЗС Оксана Золотарьова і начальник штабу ВМС Андрій Тарасов.

Згідно з указом, Зеркаль може залучати для роботи української делегації представників державних органів, адвокатів, радників, експертів та технічних працівників.

Зеркаль доручено займатися підготовкою документів, доказових та інших матеріалів, необхідних для розгляду скарги. Кабінету міністрів доручено забезпечити фінансування витрат, повʼязаних з участю делегації України у слуханнях.