ГПУ викликала на допит екс-заступника генпрокурора Кузьміна. Він вів справи Луценка, Тимошенко та Кучми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, повідомляють на сайті відомства.

Кузьмін має зʼявитися у Головне слідче управління ГПУ 10 травня. Його викликають як підозрюваного у провадженні, розпочатому в 2015 році. Серед звинувачень, які інкримінують Кузьміну — службове підроблення, співучасть у злочині, самовільне захоплення земельної ділянки, відмивання коштів.

Хто такий Ренат Кузьмін?

Колишній перший заступник генерального прокурора (2010—2013). Під керівництвом Кузьміна до суду направляли справи проти нинішнього генпрокурора Юрія Луценка, екс-заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука та лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Також Кузьмін порушував кримінальну справу проти колишнього президента Леоніда Кучми.

У 2014 році Генпрокуратура розпочала провадження проти Кузьміна за підозрою у незаконному затриманні Луценка. Пізніше МВС просило Інтерпол оголосити Кузьміна в рошук, проте в бюро дійшли висновку, що справа екс-замгенпрокурора має політичне забарвлення.