Поліція очікує в Києві на марші «Безсмертного полку» близько 5 тисяч осіб. Забезпечувати порядок буде 2 тисячі правоохоронців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція Києва на 9 травня очікує на марші «Безсмертного полку» близько 5 тисяч осіб. Про це заявив начальник столичної Нацполіції Андрій Крищенко, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, Київська міська організація ветеранів уже подала заявку на проведення ходи, у якій вказала маршрут від метро «Арсенальна» до Парку Слави. Час проведення маршу — з 9:00 до 12:00.

Крищенко зауважив, що правоохоронці готові до всіх можливих ризиків і зазначив, що в цьому році за охороною правопорядку будуть стежити 2 тисячі силовиків.

«Поліція буде виконувати норми закону про декомунізацію. Є символи, які заборонені, і, як і в минулому і позаминулому році, поліція буде їх вилучати, складати адміністративні протоколи, проводити профілактичні заходи», — додав він.

Глава Нацполіції також попросив патріотично налаштованих громадян надавати допомогу поліції у забезпеченні правопорядку. Він також заявив, що на 9 травня на проведення акцій подана поки одна заявка.