В Україні запропонували альтернативу акції «Безсмертного полку» на 9 травня

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Україні на 9 травня запропонували провести альтернативну акцію замість «Безсмертного полку» — вийти на вулиці міст з портретами загиблих на Донбасі воїнів, фото зниклих безвісти в Криму та політичних в’язнів Кремля. Ідею в соціальній мережі висловив письменник Андрій Курков у відповідь на анонс російської акції на телеканалі «Інтер».

Згодом його підтримав і міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Слушна ідея, повністю підтримую. Пропоную тоді вийти на вулиці також з портретами українців, замордованих у часи сталінських репресій. Це буде адекватна відповідь, для повноти картини у людському та історичному вимірі», — написав він у Facebook.

Зазначимо, що з 2015 року в Україні 8 травня встановлено День пам’яті та примирення з нагоди завершення Другої світової війни в Європі. А 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом.

  • 1 травня у всьому світі святкували Міжнародний день праці. Мітинги на честь свята пройшли в низці міст, серед яких — Київ, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг. Кількість учасників акцій варіювалася від декількох десятків до двох сотень у столиці. Мітингувальники виступали переважно за реформу охорони праці в Україні, збільшення кількості робочих місць, стимулювання молоді до роботи.