Геращенко: Верховна Рада визначить дату інавгурації Зеленського наступного пленарного тижня

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Верховна Рада визначить дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 14 травня, повідомила в пʼятницю, 3 травня, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

«Верховна Рада точно не буде порушувати закон у такому надзвичайно важливому питанні, як інавгурація новообраного президента, і я переконана, що Верховна Рада оперативно прийме постанову про призначення дати інавгурації. Я переконана, що на першому пленарному тижні, який розпочнеться 14 травня, буде прийнято постанову про дату інавгурації», — сказала Геращенко в прямому ефірі телеканалу «Прямий».

  • За законодавством, інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів Центрвиборчкомом і публікації їх у газеті «Голос України», тобто не пізніше за 3 червня. При цьому точну дату інавгурації визначає парламент окремою постановою.
  • В офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» опублікували результати виборів президента. Згідно з остаточними підрахунками Центральної виборчої комісії, новообраний президент Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, а його опонент Петро Порошенко — 24,45%.
  • Центральна виборча комісія готова до проведення дострокових виборів у Верховну Раду в разі її розпуску, проте для цього необхідно вирішити кілька питань.