Замах на координатора «С14»: суд відпустив під домашній арешт трьох підозрюваних

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Переяслав-Хмельницький районний суд Київської області відпустив під домашній арешт трьох підозрюваних у замаху на координатора організації «С14» Сергія Мазура.

Справа в суді розглядалася за обвинуваченнями у замаху, замовному вбивстві та зберіганні вибухових речовин. На час розгляду справи троє підозрюваних утримувалися під вартою до 2 травня. 25 квітня прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу, але захист підозрюваних заявив прокурорам відвід. Суд відмовив у відводі прокурора, але також не задовольнив клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді утримування під вартою.

Трьом обвинуваченим призначено цілодобовий домашній арешт з носінням електронних браслетів. Обвинувальний акт у цій кримінальній справі вже перебуває у суді.

  • У ніч на 10 жовтня 2018 року у місті Бориспіль Київської області у вікно квартири на другому поверсі, де проживав Сергій Мазур з родичами, невідомі кинули вибуховий пристрій, внаслідок чого 61-річний батько Мазура отримав осколкові поранення. На момент вибуху в квартирі також перебували ще двоє членів сімʼї — дружина і син. Координатора «С14» в той час вдома не було. Після інциденту він заявив, що за кілька днів до вибуху його шукали невідомі.
  • 3 листопада поліція повідомила про затримання пʼяти підозрюваних, серед яких був і організатор замаху. Двох зрештою відпустили, а троє потрапили на лаву підсудних.