Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура. Серед них і замовник

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у замаху на координатора С14 Мазура. Серед них і замовник

Соколовська Інна / УНІАН

Поліція Київської області затримала пʼятьох підозрюваних в замаху на координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура. Про це повідомив начальник ГУ Національної поліції Київської області Дмитро Ценов.

«Ми задокументували причетність цих людей до замаху на керівника громадської організації С14 Сергія Мазура... На даний час відбувається суд з обрання запобіжного заходу», — сказав він.

За словами Ценова, поліція встановила замовника, а також отримала докази фінансування цього злочину в сумі 3 тис. доларів.

«Мотив замовлення злочину — громадська діяльність С14, а саме Сергія Мазура. Стосовно замовника, то наразі слідство не може розголошувати дані про нього», — сказав Ценов.

Загалом на сьогодні затримано пʼятеро підозрюваних. За словами Ценова, серед затриманих фігурантів є особи, раніше судимі за майнові злочини.

У главку поліції агентству повідомили, що Бориспільський міськрайонний суд вже обрав організаторові злочину запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

1 листопада поліція повідомила про трьох затриманих за підозрою у скоєнні цього злочину.

Сьогодні стало відомо про арсенал зброї і боєприпасів, вилучених у родичів одного з підозрюваних у Чернігівській області.

В ніч на 10 жовтня 2018 року в м. Бориспіль Київської області у вікно квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, внаслідок чого 61-річний господар оселі був госпіталізований. На момент вибуху у квартирі також перебували ще двоє членів сімʼї — дружина та син. У цій квартирі мешкає координатор націоналістичної організації С14 Мазур, якого на момент вибуху не було вдома. Після інциденту він заявив, що його шукали невідомі за кілька днів до вибуху.

Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.