У США дозволили продавати системи нагрівання тютюну IQOS

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У США дозволили продавати системи нагрівання тютюну IQOS. Про це повідомляється на сайті Адміністрації з контролю за продуктами і ліками США.

«Дозвіл на ці продукти для ринку США є доцільним для охорони здоровʼя населення, оскільки серед кількох ключових міркувань — продукти виробляють менший або нижчий рівень деяких токсинів, ніж горючі сигарети», — йдеться у повідомленні.

При цьому адміністрація вимагає, щоб на товарі та його рекламі були попередження про можливу шкоду для здоровʼя людини.

Продаж також буде обмежений, щоб уберегти молодь від купівлі шкідливих продуктів.

IQOS — система, яка нагріває тютюнові палички, загорнуті в папір. На відміну від звичайних сигарет в них тютюн не згорає.

IQOS виробляє компанія Philip Morris Products S.A. з 2014 року. Зараз вони продаються в понад 40 країнах світу, зокрема в Україні.

  • Організатори Олімпійських ігор у столиці Японії Токіо, що відбудуться у 2020 році, суворо заборонили палити на змаганнях. Заборона стосується паління будь-яких сигарет, зокрема й електронних, як у приміщеннях, так і зовні — на всій території проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор.
  • Адміністрація з контролю за продуктами і ліками США (FDA) оголосила «епідемією» використання електронних цигарок у підлітковому віці. Влада закликала виробників зробити все необхідне, щоб припинити використання електронних цигарок підлітками, інакше продукцію можуть заборонити.