У США електронні цигарки в руках підлітків оголосили «епідемією». Їх можуть заборонити

Дата:
У США електронні цигарки в руках підлітків оголосили «епідемією». Їх можуть заборонити

Sharon McCutcheon / Unsplash

Адміністрація з контролю за продуктами і ліками США (FDA) оголосила «епідемією» використання електронних цигарок в підлітковому віці, — передає Associated Press.

Влада закликала виробників зробити все необхідне, щоб припинити використання електронних цигарок підлітками, інакше продукцію можуть заборонити.

Керівник адміністрації Скотт Готліб заявив, що це «кінцевий шлях до наркоманії» і тенденція зростання споживання електронних цигарок серед молоді повинна закінчитися.

Пʼять найбільших виробників матимуть 60 днів для підготовки плану, як припинити використання неповнолітніми своїх продуктів. За даними FDA, на частку виробників електронних цигарок Vuse, Blu, Juul, MarkTen XL і Logic припадає 97% продажів у США. Якщо компанії не розроблять чи не реалізують ці плани, їх продукцію можуть заборонити в Штатах.

У вересні до Верховної Ради України внесли кілька законопроектів, які стосуються електронних цигарок. Зокрема, їх пропонують внести до списку тютюнових виробів; на рідину для них можуть ввести акциз, а на поставки самих електронних цигарок — запровадити мито.