У Ватикані набрали нову редакцію жіночого журналу. Попередня звільнилася через «прямий чоловічий контроль»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Ватикані набрали нову редакцію жіночого журналу Woman Church World після того, як попередня редакція залишила видання в знак протесту проти нового керівництва, пише The Guardian.

Роботу журналу «координуватиме» журналістка Ріта Пінчі. Пінчі працювала в римській щоденній газеті Il Messaggero понад 20 років.

«Більше не буде директора, але буде координатор», — йдеться в заяві газети lʼOsservatore Romano, частиною якої є журнал Woman Church World. На додаток до нової редакції з 10 осіб зʼявляться ще три авторки.

Наприкінці березня жіноча частина редакції Women Church World звільнилася, звинувачуючи нове керівництво в спробі їх дискредитувати і запровадити «прямий чоловічий контроль» над ними.

Засновниця журналу Люцетта Скараффіа написала листа Папі Римському Франциску, в якому заявила, що роботу 11 працівниць видання намагаються звести нанівець і засудила спробу нового керівництва lʼOsservatore Romano повернутися «до застарілих і задушливих звичаїв рішень згори, під прямим контролем чоловіків».

  • 31 грудня 2018 року прес-секретар Ватикану Грег Берк і його заступниця Палома Гарсіа Овехеро несподівано подали у відставку. Франциск прийняв відставку, але не надав детальнішої інформації про причини їхнього звільнення.