NASA знайшло компанію, яка постачала їм дефектні матеріали. Через це було втрачено $700 млн

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Американське космічне агентство NASA звинуватило у двох невдалих запусках супутників одного зі своїх підрядників, який продавав їм низькоякісний алюміній. Про це повідомляє Bloomberg.

«Згідно з дослідженнями, виробник металів Sapa Profiles Inc. підробляв результати випробувань і надавав NASA дефектні матеріали. Це призвело до втрати $700 млн через два невдалих запуски супутників», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що підрядник займався шахрайством з металами протягом 19 років: у період з 1996-го до 2015-го.

«У компанії визнали, що працівники підробляли результати випробувань, повʼязані з міцністю і надійністю металу під тиском. Також вони погодилися сплатити NASA $46 млн», — підкреслено в повідомленні.

  • Дату запуску космічного корабля Dragon компанії SpaceX, який повинен доставити майже три тонни вантажу на Міжнародну космічну станцію, знову перенесли. На цей раз він повинен залишатися на Землі як мінімум до ранку пʼятниці, 3 травня, щоб у диспетчерів NASA було більше часу для усунення проблеми з електричним розподільним пристроєм на МКС.
  • Корабель Dragon і ракета-носій Falcon 9 були готові до більш раннього запуску — 25 квітня, але дату старту вже кілька разів відкладали.