Проти новопризначеного естонського міністра порушено кримінальну справу за домашнє насильство

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Проти новопризначеного естонського міністра порушено кримінальну справу за домашнє насильство

Marti Kuusik / Facebook

На новопризначеного міністра інформаційних технологій і зовнішньої торгівлі Естонії Марті Куузіка заведено кримінальну справу за домашнє насильство. Куузік тільки в понеділок почав виконувати свої обовʼязки у складі нового уряду Естонії. Про це пише Delfi.

Цю інформацію підтвердив міністр юстиції Естонії Райво Аег.

«Оскільки ми маємо справу з такими серйозними звинуваченнями, то, як мені відомо, було порушено кримінальну справу, щоб перевірити оприлюднені факти. Слідство веде Ідаська префектура поліції під керівництвом Віруської окружної прокуратури», — сказав Аег.

Низка естонських ЗМІ повідомляють, що Куузік бив свою колишню дружину.

Премʼєр Естонії Юрі Ратас сьогодні зустрівся з Куузіком і заявив, що якщо підозри підтвердяться, міністра звільнять.

Мартін Куузік заявив, що не бив колишню дружину. Він вважає, що це інформаційна війна проти нього, оскільки чутки про це почали зʼявлятися після того як зʼясувалося, що він стане міністром.

Як повідомляє видання ERR, на бік Куузіка стала навіть його колишня дружина. Вона також зазначила, що це наклепницька кампанія проти міністра.

«Говорила журналістам раніше, повторю це і тепер, що Марті не застосовував силу до мене. Два інциденти, що закінчилися переломами руки, — це нещасні випадки, до них Марті не має ніякого стосунку. Коли ми перебували в шлюбі, то, звичайно, переживали і тяжкі часи. Були і сварки, але ніколи Марті не вдавався до фізичного насильства», — стверджується в електронному листі від колишньої дружини Куузіка, який вона надіслала в редакції естонських ЗМІ.