Екс-премʼєр Франції Франсуа Фійон із дружиною постануть перед судом за розтрату державних коштів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Екс-премʼєр Франції Франсуа Фійон із дружиною постануть перед судом за розтрату державних коштів

Fondapol / Flickr

Колишній кандидат у президенти та екс-премʼєр Франції Франсуа Фійон та його дружина Пенелопа постануть перед судом за звинуваченням у розтраті державних коштів, приховуванні розтрат, зловживанні корпоративними активами та невиконанні декларативних зобовʼязань щодо забезпечення прозорості суспільного життя. Про це пише Le Monde.

Дружину Франсуа Фійона Пенелопу звинувачують у співучасті та приховуванні розтрати державних коштів і зловживання державним становищем.

Судовий розгляд у справі подружжя Фійонів має розпочатися наприкінці 2019 року.

Франсуа Фійон був основним претендентом на посаду президента Франції у 2017 році, до того, як газета Le Canard Enchaine не опублікувала розслідування, в якому йшлося, що його дружина отримала €680 тис. виплат з бюджету за виконання обовʼязків парламентського помічника свого чоловіка в період між 1986 і 2013 роками, хоча вона майже не працювала в Національних зборах. Це розслідування серйозно підірвало до нього довіру виборців.

Після скандального розслідування працівники антикорупційного бюро провели численні перевірки, в тому числі й консалтингової фірми політика 2F.

Натомість на президентських виборах у Франції 2017-го Фійон посів третє місце в першому турі голосування з результатом 20,01% голосів, поступившись тоді центристу Емманюелю Макрону та лідеру ультраправих Марін Ле Пен.