Премʼєр Росії Медвєдєв: Пропозиції щодо постачання газу лишаються чинними для нової української влади

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Усі російські пропозиції щодо прямих поставок газу Україні, які прозвучали на зустрічі з нардепом Юрієм Бойком і головою політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктором Медведчуком, залишаються чинними. Про це заявив премʼєр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ці пропозиції залишаються на столі і можуть бути застосовані до нового українського керівництва», — сказав Медвєдєв, відповідаючи на питання журналістів в Єревані.

Він додав, що Росія нічого не змінює у власній позиції. «Тому всі ті пропозиції, які були зроблені під час спілкування за моєї участі з нашими колегами з України, вони, природно, можуть стосуватися і нової влади. Було б бажання», — підкреслив Медведєв.

  • 22 березня у Москві відбулася зустріч Медведєва, Медведчука, Бойка та голови «Газпрому» Олексія Міллера. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше від нинішньої ціни і продовжити транзит через Україну на базі діючого контракту.
  • Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що стосовно Медведчука та Бойка буде відкрито кримінальну справу за незаконний перетин кордону. Він також додав, що питання у цій справі є і до Держприкордонслужби та до Державіаслужби.