Очільник Xiaomi програв у суперечці 1 млрд юанів найбільшому в Китаї виробнику кондиціонерів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Китайський підприємець, засновник і генеральний директор компанії Xiaomi Лей Цзюнь, можливо, програв парі на 1 млрд юанів ($149 млн), повідомляє Bloomberg .

У грудні 2013 року він посперечався в ефірі телебачення, що дохід виробника смартфонів через пʼять років перевищить дохід найбільшого китайського виробника кондиціонерів Gree Electric Appliances Inc.

Хоча в заяві не зазначався конкретний показник доходу, Gree Electric у неділю, 28 квітня, повідомив про дохід у 198 млрд юанів за 2018 рік, що приблизно на 20 млрд юанів більше, ніж у Xiaomi за той же період.

Неясно, чи буде Лей платити голові Gree Дун Мінчжу, тим більше, що в країні заборонені азартні ігри. Його заяву в 2013 році була зроблено в той час, коли виробник кондиціонерів у всьому перевершував Xiaomi — від виручки до кількості фабрик і працівників.

«Хай уся країна стане свідком, якщо через пʼять років наші доходи перевищать доходи Gree, голова Дун, будь ласка, заплатіть мені один юань», — сказав тоді Лей. На це його опонент запропонувала збільшити ставку до 1 млрд юанів.