У Японії почався ритуал зречення престолу імператором Акіхіто. Так закінчується 30-річна ера Хейсей

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Японії почався ритуал зречення престолу імператором Акіхіто. Так закінчується 30-річна ера Хейсей

The Asahi Shimbun via Getty Images

У Японії розпочався ритуал зречення престолу імператором Акіхіто, який правив країною 30 років. Про це повідомляє The Mainichi.

Спочатку імператор зайшов до храму Касікодоро, де повідомив про своє рішення синтоїстським богам. Офіційна церемонія відречення від престолу відбудеться в імператорському палаці в Токіо. Вона запланована на 17:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом).

Очікується, що на церемонії Акіхіто виголосить свою останню промову в ролі імператора. Його повноваження закінчаться опівночі.

Акіхіто не планує відвідувати навіть вступ на престол власного сина — принца Нарухіто. Той має стати імператором завтра, 1 травня.

  • У Японії завершується ера Хейсей. Вона тривала з 1989 року, коли імператор Акіхіто став главою держави після смерті свого попередника Хірохіто.
  • 125-й японський імператор Акіхіто вирішив зректися престолу та передати владу своєму старшому синові — принцу Нарухіто. Він стане першим за 200 років імператором, що залишає престол за власним бажанням.
  • 1 травня в Японії розпочнеться ера Рейва. Імператором стане син Акіхіто — принц Нарухіто. Назва нової ери означає «прекрасна гармонія».