Вночі: норвезькі рибалки знайшли білуху з GoPro, The Rolling Stones розповіли про стан Міка Джаггера, помер екс-сенатор США Річард Лугар

Дата:

Помер колишній сенатор США Річард Лугар. Він брав участь у ядерному роззброєнні України

У суботу, 28 квітня, у віці 87 років помер колишній американський сенатор-республіканець Річард Лугар, який зіграв ключову роль в ядерному роззброєнні України. Про це йдеться на сайті науково-дослідного центру Лугара.

«87-річний сенатор Річард Лугар, який був мером Індіанаполіса від 1968 до 1975 року, сенатором США від 1977 до 2013 року і президентом Центру Лугара від 2013 року, спокійно пішов з життя у неділю, 28 квітня», — йдеться в повідомленні.

Причиною смерті політика називають ускладнення хронічної хвороби.

Річард Лугар — один з авторів програми «Нанна-Лугара», завдяки якій було знищено близько 7,6 тис. ядерних боєголовок, 2,3 тис. балістичних ракет і 24 склади ядерних боєприпасів.

У 90-ті роки Лугар зіграв ключову роль у ядерному роззброєнні України. Він приїздив в Україну і спілкувався з Леонідом Кравчуком від імені США.

Вибори в Іспанії: підраховано 99,4% бюлетенів, у парламент заходять сепаратисти

За результатами підрахунку 99,4% всіх бюлетенів на дострокових парламентських виборах в Іспанії, правляча Соціалістична партія набирає найбільшу кількість голосів — 28,7%.

Як повідомляє BBC, правляча партія зуміла виграти вибори, але «не отримала абсолютної більшості у парламенті». Їхні конкуренти — Правоцентристська народна партія, набрали на виборах 16,7% голосів. А ультраправа партія «Вокс» отримала 10,3% голосів виборців.

У той же час DW стверджує, що у парламент Іспанії також проходять пʼять заарештованих лідерів руху за незалежність Каталонії, серед яких — колишній заступник голови Каталонії Оріел Жункерас.

Крім нього, депутатський мандат також отримає колишній міністр закордонних справ Каталонії Рауль Ромева, Жорді Турулл, Жорді Санчес та Жозеп Рулле. Вони висувалися від сепаратистського блоку «Разом за Каталонію».

Супрун заявила про загрозу «цукрової коми» в увʼязненого в Криму українця

Виконувачка обовʼязків міністра охорони здоровʼя України Уляна Супрун заявила, що українському політвʼязню в анексованому Криму Едему Бекірову загрожує «цукрова кома», якщо він не отримає необхідні медикаменти. Про це вона написала на своїй сторінці в Twitter.

«Важкохворий український політвʼязень Едем Бекіров більше тижня не отримує медикаментів. За словами родичів Едема, ймовірність «цукрової коми» зростає щодня», — зазначила вона.

Уточнимо, що Бекіров незаконно утримується Російською Федерацією в СІЗО анексованого Сімферополя.

The Rolling Stones розповіли про самопочуття Міка Джаггера після операції на серці

Гітарист The Rolling Stones Ронні Вуд розповів, як почувається соліст групи Мік Джаггер після перенесеної операції на серці. Про це повідомляє Hello!

«Із Джаггером справді зараз усе гаразд», — зазначив він.

Також Ронні Вуд додав, що після скасування туру через госпіталізацію Джаггера, він вирушив у відпустку на Карибське море.

Рибалки в Норвегії знайшли білуху з камерою GoPro і написом «обладнання Санкт-Петербурга»

У північному регіоні Норвегії Фіннмарку рибалки знайшли білуху, на якій був ремінь з обвісом і камерою GoPro. Про це повідомляє NRK.

«Ми знаємо, що в Росії тримають приручених китів, і що деякі з них втікають і йдуть за нашими човнами», — зазначив професор Університету Тромсе Ойдін Рікардсен.

Інцидент стався з сімейством рибалок біля острова Інге. В якийсь момент до них підпливла білуха, на якій був ремінь з обвісом і камера GoPro. Зняти все це з білухи рибалкам вдалося тільки на наступний день.

За словами чоловіків, риба була приручена і дозволяла себе гладити.