У Китаї конфіскували фальшивих конструкторів Lego на €26 млн

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Поліцейські в Китаї влаштували рейд на складі виробника Lepin, який виробляв фальшиві деталі конструкторів за кресленнями Lego. Після перевірки правоохоронці вилучили продукції на €26 млн, передає DW.

«У жовтні 2018 року шанхайська поліція виявила, що доступні на ринку деталі Lepin були надзвичайно схожі на ті, що є в Lego», — йдеться в повідомленні правоохоронців.

Також у поліції уточнили, що фальшиві набори вироблялися за кресленнями Lego, їх відсилали на фабрику в Шеньчжені, щоб звідти відправити на продаж по всьому Китаю.

При цьому назви наборів теж були скопійовані. Наприклад, оригінальний конструктор «Зоряні війни» називався «Зоряний план», а комплект «Lego фільм 2» був перейменований на «Конструктор Lepin 2».

Відмінності були й у ціні: невеликий набір конструктора Lepin коштував близько $3, а Lego від $15.

При цьому віце-президент Lego в Китаї й Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Робін Сміт заявив, що фальшивий конструктор може бути небезпечний для споживачів.

  • Команда FIRST Lego League з Oxford Community School разом з учнями початкової школи Ralph Waldo Emerson в Детройті (США) зробили копію Chevrolet Silverado 1500 LT з деталей Lego.
  • Lego Group представила новий конструктор, в якому вперше був застосований екологічний пластик, створений з етанолу, що залишився після обробки цукрового очерету.