Вночі: SpaceX перенесла дату польоту Dragon до МКС, Порошенко взяв участь у Великодньому богослужінні, у синагозі США сталася стрілянина

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: SpaceX перенесла дату польоту Dragon до МКС, Порошенко взяв участь у Великодньому богослужінні, у синагозі США сталася стрілянина

Wikipedia

Політ Dragon до МКС: SpaceX перенесла запуск

Американська компанія SpaceX перенесла запуск космічного корабля Dragon до Міжнародної космічної станції на 1 травня. Про це йдеться на сторінці у Twitter.

«Статичні випробування вогнем Falcon 9 завершені. Попередня дата запуску — 1 травня, зі станції у Флориді», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що це буде 17-й старт місії Dragon.

Порошенко з родиною взяв участь у Великодньому богослужінні

Чинний президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною і сином Михайлом взяв участь у Великодньому богослужінні у Свято-Михайлівському соборі в Києві. Про це йдеться на сторінці президента у Facebook.

«Трепетне почуття для українського християнина — бути на першому Великодньому богослужінні Помісної української православної церкви та зустрічати тут Благодатний вогонь зі Святої землі. Разом з Мариною і Михайлом молимося за мир, щастя і благополуччя для України. Вітаю усіх з воскресінням Христовим! Христос воскрес! Воістину воскрес», — зазначив він.

Уточнюється, що Порошенко також візьме участь у ранковій службі в соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Пожежа в Нотр-Дамі: частину території закриють через високий вміст свинцю

Частину території біля собору Паризької Богоматері закриють для відвідувачів через підвищений вміст свинцю в повітрі. Про це повідомляє AP.

«Поліція стверджує, що підвищений рівень свинцю виник після пожежі, яка зруйнувала памʼятку. Територія буде залишатися закритою до того моменту, поки її не визнають безпечною», — йдеться в повідомленні.

У синагозі в Каліфорнії відкрили вогонь по людях. Загинула жінка

Під час святкування останнього дня свята Песах в містечку Поуэй, Каліфорнія, в Хабадській синагозі відкрили вогонь по людях. Про це повідомив головний рабин України Моше Реувен Асман на своїй сторінці у Facebook.

«...було здійснено теракт. Одна жінка вбита, 4 поранених, зокрема двоє дітей і рабин синагоги Ісраель Гольдштейн. Молимося за здоровʼя поранених», — зазначив він.

У той же час CNN стверджує, що поліція підозрює в інциденті 19-річного Джона Ернста, який сам зателефонував і повідомив правоохоронцям про стрілянину.

Вибухи на Шрі-Ланці: розвідка повідомила про можливість нових терактів

Розвідувальні служби Шрі-Ланки вважають, що бойовики терористичної організації «Ісламська держава» можуть здійснити нові теракти в туристичних зонах Азії й Африки, подібні до тих, які сталися на Шрі-Ланці. Про це повідомляє The Sunday Telegraph.

На думку розвідників, нові атаки можливі, оскільки терористи ІДІЛ після розгрому угруповання виявилися «вільними для проведення терористичних актів».

Також передбачається, що терористи ІДІЛ, які залишають Ірак і Сирію, можуть зосередитися на проведенні атак на популярних курортах. Серед можливих цілей бойовиків — Індія, Мальдіви, Кенія та Танзанія.