Вибух на шахті «ЛНР»: представник омбудсмена України назвав причину

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Причиною вибуху на шахті «Східкарбон» стала порушена система техніки безпеки, через що була перевищена концентрація метану. Про це заявив представник омбудсмена у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, передає «112.Україна».

«За моєю інформацією, вже є дані на 90%, що була перевищена концентрація газу метану. Тобто, була порушена система техніки безпеки і не проводилися роботи для того, щоб не було скупчення метану у виробках, де працюють люди. Потрібно постійно проводити профілактику, щоб цього не сталося», — зазначив він.

Крім того, стверджує Лисянський, вибух на шахті був не один.

«Був перший потужний вибух, потім ще два локальних», — підкреслив він.

  • 25 квітня на шахті сталося кілька вибухів метану. «Східкарбон» — єдина міні-шахта на території Лутугинського району Луганської області. Через бойові дії шахта не працювала з 2014 року, проте в січні 2018 року вона відновила виробничу діяльність. Споживачами вугілля, що видобувається на шахті, є Алчевський металургійний комбінат, а також металургійні підприємства Макіївки і Єнакієвого самопроголошеної «Донецької народної республіки».
  • На шахті «Східкарбон» в окупованій частині Луганської області, де працюють російські рятувальники, виявлено тіло 14-го гірника.