В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Горпинченко Анна / УНІАН

У суботу, 27 квітня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Це сталося о 14:32 за київським часом, передає УНІАН.

Під час сходження Благодатного вогню, у храмі Гробу Господнього звучали молитви багатьма мовами світу. Після цього Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав вогонь вірянам.

Трохи раніше Феофіл III провів офіційну зустріч з делегацією Православної церкви України.

«Я дуже радий вітати вас у святому місті Єрусалимі сьогодні. Ми вдячні Господу за те, що він дав нам це благословення — перебувати на Святій Землі й переживати ті ж важливі події Його земного життя, а особливо — Його розпʼяття на хресті», — зазначив він.

Також Феофіл III побажав українцям любити один одного і не втрачати надію.

«Ми не повинні ніколи втрачати надію. Тому що те, що неможливо для нас — можливо для Господа. Я знаю, дуже важко сказати: люби ворога свого. Але ми повинні любити його. Немає нічого сильнішого, ніж показати опоненту, що ви його любите. Також ми вітаємо вас із вашим новим політичним лідером», — підкреслив він.

  • Делегація з 30 осіб, серед яких ветерани війни на Донбасі, священики, політики й меценати, вперше привезе Благодатний вогонь з Єрусалима для Православної церкви України. Спеціально для цього вони 26—27 квітня вирушили на Святу землю.