Благодатний вогонь з Єрусалима вперше привезуть для ПЦУ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Делегація з 30 осіб, серед яких будуть ветерани війни на Донбасі, священики, політики й меценати, вперше привезе Благодатний вогонь з Єрусалима для Православної церкви України. Спеціально для цього вони 26—27 квітня вирушать на Святу землю, передає прес-служба ПЦУ.

«Вперше в історії обʼєднаної Помісної Української Православної Церкви, Благодатний вогонь з Єрусалима буде доставлено для вірян нашої церкви і всіх бажаючих. По прибуттю до Києва цей видатний символ Світлого Христового Воскресіння відправиться в усі регіони нашої країни», — йдеться в повідомленні.

Повернення делегації очікують увечері, 27 квітня.

«Після цього Благодатний вогонь буде доставлений до Свято-Михайлівського Золотоверхого собору, де його зустріне Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній», — підкреслюється в повідомленні.

  • Верховний Суд відмовився оцінювати рішення Верховної Ради підтримати звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православній церкві України (ПЦУ).
  • Наприкінці березня Окружний адміністративний суд Києва відмовився визнати незаконним прохання Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія надати Томос про автокефалію Православній церкві України.
  • У середині березня Конституційний суд відмовився розглядати законність звернення Верховної Ради до Вселенського патріарха з проханням надати Томос.