Суд не встигає продовжити запобіжний захід екс-голові ДФС Насірову. У НАБУ говорять про запасного суддю

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Національному антикорупційному бюро заявили, що суд призначає судове засідання у справі екс-глави Державної фіскальної служби Романа Насірова на дату, яка виключає своєчасне продовження підсудному запобіжного заходу.

«Зараз на екс-главу ДФС, який звинувачується у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України (епізод «газової справи»), а також на керівника департаменту ДФС покладено ряд обовʼязків у межах обраних їм запобіжних заходів. Термін дії обовʼязків — 2 місяці, закінчується він 2 травня. Однак суд призначив наступне судове засідання у справі на 10:00 6 травня», — заявили в НАБУ.

У відомстві нагадали, що за законом суд зобовʼязаний розглянути продовження запобіжного заходу до закінчення строку дії попередньої ухвали.

«Можна було б пояснити це зайнятістю суддів. Але у виробництві є запасний суддя, який може заміняти члена колегії суддів, яка розглядає справу, якщо той відсутній», — зазначили в НАБУ.

Раніше у САП повідомили, що їхні прокурори на засіданні 25 квітня вчасно подали клопотання про продовження запобіжного заходу.

  • Насірова звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він приймав рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують виробництво за підозрою в махінаціях з газом.
  • На початку березня Шевченківський районний суд Києва знизив розмір застави Насірову з 100 млн грн до 36 млн грн.