Аварія на шахті в «ЛНР» сталася через вибух метану. Загинули двоє, 15 осіб пропали

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Аварія на шахті «Східкарбон» у селищі Юріївка в непідконтрольній Україні частині Луганської області сталася через вибух метану. Про це пишуть сайти бойовиків «ЛНР», посилаючись на дані голови самопроголошеної республіки Леоніда Пасічника.

Імовірно, під землею опинилося 17 шахтарів. Тіла двох уже дістали з шахти. Доля решти 15 осіб невідома.

На місці події працюють підрозділи «МНС ЛНР», створено штаб рятувальників.

«Робиться все можливе, але поки невідома доля 15 осіб», — сказав Пасічник.

Підрозділи МНС Росії повинні були прибути на місце події рано вранці 26 квітня. Вони везуть спеціальне обладнання, якого немає у місцевих рятувальників.

  • За даними сепаратистських ЗМІ, вибух на шахті стався близько 10:30 ранку 25 квітня. Раніше за непідтвердженими даними повідомлялося про 19 загиблих. Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії направило на місце загін рятувальників.
  • «Східкарбон» — єдина міні-шахта на території Лутугинського району Луганської області. Через бойові дії шахта не працювала з 2014 року, проте у січні 2018 року вона відновила виробничу діяльність. Споживачами вугілля, що видобувається на шахті, є Алчевський металургійний комбінат, а також металургійні підприємства Макіївки і Єнакієвого самопроголошеної «Донецької народної республіки».