ТАСС: МНС Росії відправило рятувальників до «ЛНР». Там стався вибух на вугільній шахті

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На шахті «Східкарбон» у селищі Юріївка в непідконтрольній Україні частині Луганської області стався вибух на шахті, повідомляє російське агентство ТАСС.

За інформацією агентства, для надання допомоги і проведення рятувальних робіт на шахті Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії направило загін рятувальників. У той же час, за повідомленням соцмереж, через вибух загинули 19 осіб.

За даними сепаратистських ЗМІ, вибух стався близько 10:30 ранку. На місці працювали чотири відділення воєнізованого гірничорятувального загону «МНС ЛНР».

«Східкарбон» є єдиною міні-шахтою на території Лутугинського району Луганської області. Через бойові дії шахта не працювала з 2014 року, проте у січні 2018 року вона відновила виробничу діяльність. Споживачами вугілля, що видобувається на шахті, є Алчевський металургійний комбінат, а також металургійні підприємства Макіївки і Єнакієвого самопроголошеної «Донецької народної республіки».

  • Наприкінці вересня минулого року четверо людей, включно з кандидатом на посаду «голови ДНР» Ігорем Хакімзяновим, постраждали від вибуху в Донецьку.