У Донецьку четверо людей поранено після вибуху. Серед них кандидат в очільники «ДНР» Хакімзянов

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Донецьку четверо людей поранено після вибуху. Серед них кандидат в очільники «ДНР» Хакімзянов

Четверо людей, включно з кандидатом на посаду «голови ДНР» Ігорем Хакімзяновим, постраждали від вибуху в Донецьку, повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Що сталося?

У головному офісі місцевої Комуністичної партії на вулиці Хлібодарній стався вибух. У цей час там тривав зʼїзд партії, у будівлі перебувало близько 50 осіб, серед яких колишній «міністр оборони ДНР» і кандидат на майбутніх виборах «глави ДНР» Хакімзянов.

Поранених госпіталізовано до 24 лікарні Кіровського району. Серед них жінка з сильними опіками. За попередніми даними, розірвався безоболонковий вибуховий пристрій, потужність якого становить 100—150 грамів у тротиловому еквіваленті.

Ігор Хакимзянов після вибуху в «компартії» Донецька.

Хто такий Хакімзянов?

Ігор Хакімзянов під час Революції Гідності брав активну участь в «Антимайдані». З квітня до травня 2014 року включно був «міністром оборони ДНР». У травні його заарештували в Маріуполі за підозрою в організації нападу на Маріупольську військову частину та замаху на вбивство міліціонерів. У вересні цього ж року його обміняли на українських заручників і повернули назад в «ДНР». Внесений у санкційний список ЄС.

Чому міг статися вибух?

Тому що зараз Хакімзянов є одним з претендентів на посаду «глави ДНР». Йому тричі відмовляли в реєстрації, але потім, з четвертої спроби, все ж погодилися на його участь у «виборах». Сам він попередні відмови пояснив «недосвідченістю працівників передвиборчого штабу».