Вночі: у Нью-Йорку проти Facebook порушили справу, Трамп чекає лідера Китаю в Білому домі, а письменник Биков назвав причину своєї госпіталізації

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Нью-Йорку проти Facebook порушили справу

Офіс генерального прокурора штату Нью-Йорк розпочав розслідування проти Facebook після того, як було виявлено, що компанія отримала контакти електронної пошти понад 1,5 млн людей без їхньої згоди. Починаючи з травня 2016 року, Facebook автоматично збирав контакти користувачів. Ці дані потім використовувалися для покращення алгоритмів цільової реклами у соцмережі та інших операцій.

Розслідування генерального прокурора Нью-Йорка буде зосереджено головним чином на тому, як стався інцидент, а також на загальній кількості потерпілих.

Трамп чекає лідера Китаю в Білому домі

Президент США Дональд Трамп повідомив, що ближчим часом прийме китайського лідера Сі Цзіньпіна в Білому домі, щоб завершити переговори у торговельному протистоянні двох країн і для можливого підписання мирної угоди. «У нас скоро буде голова Сі», – сказав американський лідер перед журналістами. Відносини між Китаєм та США загострилися внаслідок взаємних звинувачень і поетапного підвищення тарифів після приходу Дональда Трампа в Білий дім. Впродовж останніх місяців уряди обох країн працюють над досягненням угоди, яка врегульовуватиме всі суперечливі питання в політиці торгівлі.

Клімкін назвав причину звільнення посла в Молдові

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив, що посла України в Молдові Івана Гнатишина звільнили за його власним бажанням. «Це було його рішення, з огляду на особисті обставини та вік», — написав він у Facebook.

Російський письменник Биков назвав причину своєї госпіталізації

Російський письменник, поет і журналіст Дмитро Биков заявив, що причиною його госпіталізації в Уфі стало отруєння. Його екстрено доставили до лікарні 17 квітня, після чого виступи Бикова скасували у Москві, Таллінні та Ризі.

Журналіст зазначив, що саме через отруєння йому стало погано в літаку, де він фактично втратив свідомість, після чого його відвезли в лікарню. Там його ввели в медикаментозну кому. Биков підкреслив, що у нього немає ні гіпертонії, ні діабету. Він також не вживав алкоголь і наркотики. Причина отруєння поки невідома.

У системі очищення повітря на МКС стався збій

На Міжнародній космічній станції стався збій у системі з видалення вуглекислого газу з повітря. Як стало відомо 25 квітня, проблема в роботі експериментального обладнання виникла ще 23 квітня. Система знову почала нормально працювати після оновлення програмного забезпечення. Збій тривав недовго. Його причиною стало помилкове спрацювання пожежної сигналізації в американському вантажному кораблі, який пристикувався до МКС.