У столиці Мексики хочуть заборонити продаж холодного пива

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У столиці Мексики, місті Мехіко, можуть заборонити продаж холодного пива й інших слабоалкогольних напоїв у магазинах. Відповідну пропозицію вніс місцевий депутат Лурдес Пас Рейес, пише The Guardian.

Він вважає, що це допоможе знизити рівень алкоголізму та споживання спиртних напоїв серед неповнолітніх.

Деяким місцевим жителям не подобається така ідея. Вони пишуть у Twitter із хештегом #ConLasCervezasNo (не чіпайте наше пиво).

«Що робити, щоб заслужити це пиво?» — пише один із користувачів.

«Що я думаю? Що це неймовірно, що наші депутати думають про таке замість того, щоб вирішувати реальні та серйозні проблеми», — пише інший користувач.

  • Під час дорожніх робіт у Кембриджширі випадково виявили залишки найстарішого пива, звареного у Великій Британії. Спочатку вчені думали, що це фрагменти каші та хліба.
  • У Вʼєтнамі лікарі врятували пацієнта від алкогольної інтоксикації, для цього довелося влити в нього 4,5 літра пива. Через отруєння неякісним алкоголем рівень метанолу в його крові перевищував норму в 1 119 разів. Лікарі вирішили, що необхідно дати пацієнту антидот метанолу — етанол. Для цього вони 12 годин давали пацієнту по одній маленькій банці пива на годину. Завдяки цим процедурам пацієнт прийшов до тями.