Білорусь частково відновлює експорт російських нафтопродуктів в Україну та Польщу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Білорусь частково відновлює експорт російських світлих нафтопродуктів до України та Польщі після того, як позавчора їх зупинила.

Про це повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на підприємство «Белнефтехим».

Про це повідомив заступник голови концерну «Белнефтохим» Володимир Сізов, пише Інтерфакс-Україна.

«Ухвалено рішення про постачання близько 32 тис. тонн дизельного палива в напрямку України, 8 тис. тонн дизельного палива в напрямку Польщі і близько 10 тис. тонн автомобільних бензинів також у напрямку українського ринку», — сказав він.

Про країни Балтії інформації поки немає.

Після призупинення постачання нафтопродуктів із Білорусі 23 квітня ціна на пальне в Україні дещо виросла.

Згідно з моніторингом цін компанії UPECO, середні роздрібні ціни на бензин А-92 підвищилися на 53 копійки — до 28,25 грн/л, на А-95 — на 51 копійку (до 29,36 грн/л), на дизельне паливо — на 54 копійки (до 28,84 грн/л).

  • Республіка Білорусь тимчасово відмовилася експортувати російські світлі нафтопродукти в країни Балтії, Польщу та Україну. Про це 23 квітня заявив заступник гендиректора Білоруської нафтової компанії (БНК) Сергій Гриб.
  • Причиною такого рішення білоруська сторона назвала погану якість продукції. Раніше керівництво Мозирського нафтопереробного заводу заявило, що через неякісну сировину на підприємстві вийшло з ладу дороге устаткування.
  • Уряд Росії розширив санкції проти України, заборонивши експорт нафти та нафтопродуктів у країну.