«Продажний прокурор Кулик вносив о 5-й ранку в реєстри дані за фейковими паперами». Гонтарева розповіла «Радіо Свобода» про повістки ГПУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Продажний прокурор Кулик вносив о 5-й ранку в реєстри дані за фейковими паперами». Гонтарева розповіла «Радіо Свобода» про повістки ГПУ

National Bank Of Ukraine / Flickr

Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарева в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповіла про повістки Генеральної прокуратури, коли востаннє спілкувалася з чинним президентом Петром Порошенком, чим займається у Великій Британії та чи має стосунок до виведення активів сімʼї Януковича.

Щодо дій ГПУ у справі Курченка, Гонтарева назвала це спланованою акцією з дискредитації і правовим свавіллям.

«Спочатку були підозри від продажного прокурора Кулика, які він вносив о 5-й ранку в реєстри за фейковими паперах, привезенних з Австрії — і все це оголосив сам генпрокурор. Потім було три повністю неправомірних рішення судів щодо «ПриватБанку»: оскаржена націоналізація, оскаржені пов’язані особи та оскаржена персональна гарантія Коломойського з фінансової поруки», — заявила Гонтарева.

Серед іншого колишня очільниця НБУ розповіла, що голосувала за Порошенка, хоч і спілкувалася востаннє з чинним президентом два роки тому.

Гонтарева зазначила, що живе в Лондоні вже 7 місяців і не має там бізнесу. Вона займається викладацькою діяльністю, пише книгу про те, як робити всеосяжну реформу фінансового сектору та консультує уряди інших країн.

На питання журналістів щодо діяльності компанії ICU, яку пов’язують з виведенням 1,5 мільярда доларів з України (так звані «гроші сім’ї Януковича»), Гонтарева відповіла категорично.

«Я вкотре повторюю, що я ніколи не бачила ні Януковича, ні Арбузова, ні Курченка і ніяких інших «героїв» злочинної влади. ICU як брокер надавала послуги з ОВДП різним клієнтам, оскільки ICU — це найбільший торговець держпаперами в країні. ICU ніколи не виводила ніяких грошей», — підкреслила колишня голова НБУ.