Рада підтримала проведення в Києві у 2020 році весняної сесії парламентської асамблеї НАТО

Дата:

Верховна Рада підтримала постанову про проведення весняної сесії парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору з 22 по 25 травня 2020 року в Києві. За документ проголосували 235 народних депутатів.

Для підготовки сесії в Раді створять спеціальний організаційний комітет, який очолить його спікер парламенту Андрій Парубій. Оргкомітет затвердить план заходів з підготовки сесії.

Таке рішення парламент ухвалив за попередньою домовленістю з ПА НАТО.

  • 7 лютого 2019 року Верховна Рада внесла зміни в Конституцію, які закріплюють курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО, а також виключили з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.
  • 24 квітня генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента та запросив його найближчим часом приїхати у штаб-квартиру НАТО.
  • Україна подасть заявку на членство в ЄС та отримає план дій щодо членства в НАТО не пізніше 2023 року. Про це заявив президент Петро Порошенко на молодіжному форумі «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО і ЄС» у Переяслав-Хмельницькому.