Проти директора Держбюро розслідувань Труби подали 4 позови

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Проти директора Держбюро розслідувань Труби подали 4 позови

Гонтар Володимир / УНІАН

До Окружного адміністративного суду міста Києва подано чотири позови проти директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Про це він сам повідомив під час виступу в Українському кризовому медіа-центрі 25 квітня.

«Усі ці позиви з’явилися або дано їм рух саме в останні тижні цього року. І, на мій погляд, вони пов’язані з тими політичними процесами, які відбуваються в нашій країні. А також з бажанням деяких осіб вплинути на директора Державного бюро розслідувань. Цього не буде. Ніколи і ніхто не буде маніпулювати вимогами закону», — сказав він.

Труба зазначив, що один з позовів направлений на блокування виборів нового складу Ради громадського контролю при ДБР. Інший позов подав чинний член Ради громадського контролю. Він просить суд скасувати регламент виконання повноважень директора бюро.

У межах ще одного позову суд буде вирішувати, чи мала зовнішня конкурсна комісія повноваження допустити Романа Трубу до конкурсу на посаду директора ДБР. Засідання у цій справі призначене на 2 травня.

  • Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливої державної зради та інших злочинів посадових осіб Державного бюро розслідувань (ДБР). Згідно з матеріалами справи, серед фігурантів є директор Держбюро розслідувань Роман Труба, перший заступник керівника бюро Ольга Варченко, а також ще три співробітники ДБР.