Суд не заборонив Авакову працювати міністром внутрішніх справ

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився заборонити міністру внутрішніх справ Арсену Авакову виконувати свої обов’язки. Таке рішення суд ухвалив, розглянувши заяву про забезпечення позову у справі про відповідність очільника МВС займаній посаді.

«Суд прийшов до висновку про її необґрунтованість та про відсутність підстав для задоволення, адже вимоги щодо забезпечення позову є передчасними», — повідомляє прес-служба суду.

Суд вважає, що необхідно встановити усі фактичні обставини справи та дослідити докази. Тому без розгляду справи по суті неможливо забезпечити позов.

  • У березні Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про визнання протиправними їх дій та бездіяльності.
  • Суд розгляне цю справу за спрощеними правилами позовного провадження і не викликатиме сторони.
  • Позивається до суду Олена Халагера — співвласниця адвокатського обʼднання «Айлекс», а її бізнес-партнер Ростислав Попович — член Ради громадського контролю Державного бюро розслідувань. Попович у 2015 році висувався від партії «Укроп» на місцевих виборах, а також був головою ДВК від «Радикальної партії Ляшка», теж у 2015.