Спікер Ради Парубій про можливу відставку: Після підпису закону про українську мову

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Спікер Ради Парубій про можливу відставку: Після підпису закону про українську мову

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

У парламенті почали збирати підписи для зняття з посади спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Заяву в Апарат Ради 23 квітня подав нардеп Валерій Писаренко від групи «Відродження».

24 квітня фракції «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту» виступили проти відставки Парубія.

«Андрій Парубій залишається на посаді голови Верховної Ради, і до жовтня ми ухвалимо ще десятки і десятки необхідних Україні законів. Наявність Андрія Парубія на посаді спікера — це можливість не тільки утримати проукраїнську більшість до парламентських виборів, а й гарантія незмінності курса держави», — заявив з трибуни глава фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Що про можливу відставку сказав Парубій?

Під час засідання парламенту 24 квітня Парубій наголосив, що у разі збору достатньої кількості підписів поставить проект постанови про звільнення на голосування Ради, але лише після того, як він підпише закон про функціонування української мови як державної. Документ 5670-д зараз розглядають нардепи у другому читані.

«Я невідкладно дав доручення, як і всі попередні рази, коли подібну заяву подавав і Рабінович, щоб негайно видали підписні листи. Ні на йоту цей процес не буде затримуватися. Як тільки будуть зібрані необхідні підписи, я невідкладно поставлю це питання на голосування з одним нюансом — після того, коли я як голова Верховної Ради поставлю підпис під законом про українську мову», — сказав Парубій.

Раніше Андрій Парубій заявляв, що очікує прийняття проекту закону про мову у четвер, 25 квітня.

  • 22 квітня у Раді відбулася перепалка між Парубієм та народним депутатом Віталієм Купрієм (позафракційний). Нардеп виривав у спікера мікрофон і розкидав папери.